söndag 31 januari 2016

Mitt fiskeår 2015: Goofy

Ryggstrimmig pelamid 1050 g.
Då var det dags för en återblick på mitt fiskeår 2015. Också en titt på målen för 2016. 2015 blev för min del mera inriktat på artfisket och havsfiske. Helt enligt mina planer. Jag fick dock ändra lite på det när vi kom fram till början av hösten. Då det blev fokus på att försöka vinna Svenska Specimen Tävlingen igen. Och det gick ju bra :) Förövrigt var 2015 ett riktigt roligt fiskeår.
Blåkäft 1275 g.
Min mest minnesvärda fångst för året blev helt klart Sv. rekordet på Blåkäft. Även om det inte höll så länge ;) Jag hade även planer på att jaga lite nya arter utomlands under hösten. Det blev aldrig av tyvärr. Så samtliga fiskar är även i år fångade i svenska vatten. Totalt blev det 946 fångade fiskar fördelade på 55 arter. Det blev också 19 st nya pb globalt. 25 st om man bara tittar i sv. vatten. Detta på hela 207 fiskedagar.
Randig sjökock 36 g.
Om jag sedan tar en titt på nya arter under 2015. Där blev det 9 nya arter globalt och 13 nya för sv. vatten. Totalt har jag nu fångat 88 arter globalt och 71 i sv. vatten. Vi kör en lista på dom nya arterna.

Nya arter 2015
Blåkäxa
Groplöja
Oxsimpa
Paddtorsk
Pigghaj
Ryggstrimmig pelamid
Randig sjökock
Sjustrålig smörbult
Större kantnål
(Blåkäft - ny för sv.)
(Lerskädda - ny för sv.)
(Lubb - ny för sv.)
(Lyrtorsk/Bleka - ny för sv.)

 
Blåkäxa 550 g.
Det blev även några storfiske registreringar under året. Ett av målen för året var att klara av min 20 art över gränsen. Det lyckades också! 13 st blev det totalt, fördelade på 9 olika arter. Sammanlagt har jag nu 53 st totalt, fördelade på 21 arter. Här kommer jag inte att ha några mål för 2016. Allt är bonus! :)

Oxsimpa 24 g.
Om jag nu tar en titt på mina mål för 2016. Här blir det full satsning på artfisket! Ett enda mål finns.

# Komma upp till 90 arter i sv. vatten. (18 st nya)

Detta blir det enda målet jag kommer att ha under 2016. Förmodligen otroligt svårt att nå! Det har i alla fall startat bra :) Vitlinglyran blev klar redan i Januari. Nu är det bara 17 kvar ;) Men med tanke på att det blev 13 st under 2015. Då fick jag endå avbryta Artjakten på hösten. Så finns det helt klart en möjlighet att ro hem det målet också. Vem vet? det kan ju bli fler också ;))

Jag vill också tacka alla som jag fått äran att fiska med, och fått hjälp av under 2015. Hoppas det blir nya fiskepass under 2016. Ha de gött!!

4 kommentarer:

 1. Imponerande fiske :) Säg till när du behöver en art som jag har så hjälper jag gärna till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hasse! :)
   Den hjälpen tackar jag inte nej till ;)
   Hade varit riktigt kul att få ihop några gemensamma fiskepass under året.

   Radera
 2. Gratulerar till ett grymt fiskeår! Småspiggen väntar på dig�// Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Magnus! :)
   Jag kommer upp o tar den så fort det blir läge ;)

   Radera