tisdag 5 januari 2016

Fiske på Kap verde och Teneriffa.

 
Är kanske på tiden att vi skakar liv i bloggen igen!
Redbrred lizardfish 174 g. (Anke)


 Och då är det inte helt fel att presentera lite fiske från varmare breddgrader. Martin har varit en tripp till Kap verde. Sedan har vi Anke som kört lite artfiske på Teneriffa. En del riktigt häftiga arter har det så klart kommit upp. Kolla bara in tänderna på Lizardfisken ovan :-) Det kom också upp 3 fiskar som har påträffats sparsamt i skandinaviska vatten.

Kap verde

Spinner Shark 4 kg. (Martin)
 
För Martin´s del så blev det inte så mycket fiske. Lite begränsat på grund av stora vågor och branta klippor. Några fiskar blev det dock. Några stycken Spinner shark´s blev det i alla fall. Även några mindre fiskar fick visa upp sig framför kameran. Bland annat en fin Mulle.
 
Mulle 30 g. (Martin)
 
En annan intressant fisk som kom upp var en Striped White seabream. Endast påträffad vid just Kap verde öarna. En släkting till White seabream. Martin fick även Bastard grunt. Samtliga arter är nya för oss.
 
Striped White seabream 80 g. (Martin)
Teneriffa
 
När vi sedan kommer in på Teneriffa och Anke, kommer en hel drös med nya arter. 9 st + 2 nya pb lyckades han med. Här kom också 2 st arter som påträffats i skandinaviska vatten. Oxögonfisk och Salpa är dom 2. Arter man mer än gärna hade fångat här hemma ;-)
 
Oxögonfisk 25 g. (Anke)
Salpa 50 g. (Anke)
Det blev också några riktigt vackra fiskar från Anke´s pillefiske spö. Eller vad sägs om dom här 3 godbitarna. Madeira rockfish, Redlip blenny och Canary damsel.
 
Madeira rockfish 21 g. (Anke)
Redlip blenny 38 g. (Anke)
Canary damsel 30 g. (Anke)
Det blev också en mindre båttur för Anke. En båttur som inte levererade mer än en fisk. En Common pandora blev det där. Pillefisket gav också en till blenny. Rock-pool blenny var namnet på den. En annan rolig filur var denna puffer fisk.
 
Macaronesian sharpnose-puffer 22 g. (Anke)
Men den mest intressanta fisken är nog Ödlefisken ändå. En liten arg predator med fruktansvärda tänder som ser ut som pilar.
 
Redbarred lizardfish 174 g. (Anke)
Dom 2 fiskarna som inte var nya arter som Anke fick, var Painted comber och den vackra Ornate wrasse.
 
Ornate wrasse 30 g. (Anke)
Det blev lite att vila ögonen på i vinter kylan. Och för er som tycker bättre om fiskar från svenska vatten, så kommer vår årssummering i 3 delar inom de närmsta veckorna. Ha de gött så länge! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar