söndag 1 mars 2015

En återblick på mitt fiskeår: Goofy

Grässnultra 48 g
Fiskeåret 2014 blev riktigt lyckat för min del. Där fisket helt och hållet var koncentrerat på svenska vatten. Så därför är samtliga fiskar under året fångade i Sverige. Totalt blev det 1497 fångster, fördelade på 52 arter. Det blev också personligt rekord i 18 arter (26 om man bara tittar på svenska fångster). Här var 9 st helt nya arter för mig (10 st i sv). Men så har det också blivit ca: 200 fiskedagar under året :-))

Nya arter:
Bäckröding
Ruda
Röding
Grässnultra
Skärsnultra
Sandstubb
Tånglake
Tunga
Svartmunnad smörbult
(Långa - ny art för sv.)

Gädda 15739 g
Foto: Jonke Höglund
Min absolut mest minnesvärda fångst blev helt klart Gäddan på 15739 g från Mörrumsån. Detta är en fångst jag aldrig kommer att glömma. Detta trots att jag senare under året fick en tyngre Gädda på 15943 g. Kan också tillägga att det inte var samma Gädda som första gången vilket väldigt många tror. Självklart är båda gäddorna drömfiskar. Årets största händelse är helt klart att man fick vara med o vinna Svenska Specimen Tävlingen. Något som tog den mesta fisketiden. Och pengarna också :-))
Ruda 2046 g
Under året blev det också 18 stycken storfiskeregistreringar fördelade på 8 olika arter. Totalt har jag nu lyckats få ihop 40 st. stor.reg. fördelade på 15 arter. Här får jag nog tillägga att Tunga är det roligaste tillskottet. Tungan fångades på vadarfiske i Gullmarsfjorden. Vadarfisket är något jag kommer att lägga mycket tid på i år. Otroligt kul fiske!
Tunga 392 g
När jag blickar framåt mot fisket och mina nya mål för året. Kommer det att bli en hel del förändringar på var mina satsningar kommer att landa. Det kommer i första hand handla om artfisket. Men också om djuphavsfiske. Artfisket är verkligen något jag har snöat in på rejält :-) Så västkusten kommer att få många besök under året. Skulle verkligen vilja komma upp till Langesund i år också. Langesund i Norge är nog en artfiskares paradis. 10-gradarn är också en plats som jag otroligt gärna skulle vilja besöka under året. Vill också passa på att tacka alla som jag fått äran att fiska med under året. Hoppas vi kommer ut på nya äventyr under 2015.

Om jag nu tar en titt på vad jag har för målsättningar under 2015, så ser det ut så här.

# Komma över 70 fångade arter i svenska vatten. (Minst 12 nya arter)
# Passera 100 arter globalt. ( Minst 21 nya arter)
# Komma upp till 20 storfiskereg.
# Fånga minst 1000 fiskar under året.
# Fånga 30 nya pb globalt.

Ha de gött alla fiskare! :-))

4 kommentarer:

 1. Sjukt imponerande!! Bra fiskat Goofy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Haze! :-)
   Kommer att bli riktigt kul att satsa fullt ut på artfisket i år :-)

   Radera
 2. Gäddan är enorm, fenorna brutala!
  Blir det något lag i Langesund/Kinnarp i år?

  // Mika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mika! :-)
   Jag hoppas verkligen att jag kommer upp till Langesund i år. Vill verkligen fiska några dagar där uppe. Vi kommer garanterat att ha ett lag i Öresund i alla fall :-) Kommer du till Langesund i år?

   Radera