tisdag 20 mars 2012

Kul gäddfiske.

Gädda 8000 g. (Goofy)
Har varit ute på 2 riktigt roliga gäddfiske pass med Danne & Crille. Och då handlar det självklart om jerkfiske i skärgården. Första passet var tillsammans med Danne. Och vi fick leta ganska länge innan vi kunde hitta lite varmare vatten, där fisken oxå fanns. När vi väl hade ankrat upp så missar Danne 2 riktigt fina fiskar när båten. Till slut blev det 8 st. C&R fiskar med topp på 8 kg. Vi hade oxå en hel del efterföljare och missade hugg.
Gädda 8900 g. (Goofy)
Det andra fiskepasset var tillsammans med Crille. Och med kanon bra fiskeväder och varmare vatten blev det ett mycket bra fiske. Redan på första stoppet blev det 9 fiskar och flera tappade. Totalt under dagen släppte vi tillbaka 25 fiskar. Och vi hade minst lika många som inte ville sitta kvar eller missade huggen. Största var på 8900 g. 2 riktigt roliga fiskepass. Kul att få fiska med 2 killar som verkligen vet hur man jerk fiskar. Tack grabbar!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Tror du att gäddorna har börja leka just nu?

  Tack för svar
  David

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej David.
   Ja gäddorna har börjat leka här ute nu (Blekinge skärgård). Vattentempen är över 8 grader i vikarna. Men alla leker ju inte samtidigt. Det går att få fisk fortfarande.

   Mvh. Goofy

   Radera
 2. Tack!

  Men hur är det i sjöarna?
  Liten senare kanske?

  mvh
  David

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjöarna vet jag väldigt lite om, men det kan nog bli lite senare där. Jag såg gäddor som leker i Mörrumsån igår (Lördag). Det är mycket fiske som kommer igång tidigare än vad vi trodde. Du kan nog fiska 1-2 veckor till i många sjöar.

   Mvh.Goofy

   Radera