lördag 16 juli 2011

Djuphavsfiske och stora torskar.

Gårdagens fiske var helt makalöst. Djuphavsfiske stod på schemat, och med 1 m/s och sol blev det en otrolig dag på havet.
Anke & Goofy
Klockan 06.00 började vårat 12 timmars pass. Som vanligt på denna fiskeresan är det Andreas som guidar och kör båten. Vi börjar med djuphavsfiske efter Långa, Vitling, Större kungsfisk och allt övrigt som finns på djupet. Redan på första driften får vi Större kungsfisk, och Andreas får första långan. 4180 g vägde den.
Långa 4180 g
 Anke hinner även med att fånga en av sina vänner i djupet, herr Lubb. Nästa drift tappar Andreas en stor fisk som sliter av mettacklet, troligt vis en stor Långa. Vi får några större kungsfiskar till, 6 st totalt. Den största på lite över kilot. Vi fick även 2 mindre koljor.
Vitling 1160 g
Efter en stunds fiske började vi även få mycket Vitling. Det blev ett par med vikter över kilot med topp på 1160 g, nytt pb. för Andreas. Efter att Anke och Andreas fått ett par lubbar får Anke en härlig bonusfisk, en Mindre kungsfisk på 180 g.
Mindre kungsfisk 180 g
Efter några timmar på djupet kan vi räkna in 7 personliga rekord och 4 nya arter. Vi känner oss nu nöjda med djuphavsfisket så vi lägger om våran strategi och inriktar fisket efter grov Torsk.
Torsk 19000 g
Redan på först driften slår Andreas till med en mycket fin Torsk på 19 kilo. Andreas säger:
   - det är bara en liten skit, jag ska ha en över 25 kilo. ;)
Så vi fiskar vidare med våra metriggar som är taklade med sejar på nära kilot. Andreas får någon Torsk till innan Anke slår till med en fin Torsk på nästan 15 kilo. Sedan visar Andreas var skåpet skall stå. Andreas har nu fått på ``ETT AS TILL TORSK!´´ Och efter en sten hård kamp kommer det upp en mega Torsk till ytan. Efter en varsam behandling (foto,vägning och mätning) kunde vi se när Andreas nya pb simmade ner i djupet. Torsken vägde 23 kilo och var 132 cm lång med en omkrets på 78 cm. Andreas säger:
      - fan, den är inte över 25. :))
Torsk 23000 g
Så här lång på resan har vi nu fått 10 nya pb. och 4 nya arter. Dagens fiske kommer att bli efter Hälleflundra. Men det blir Anke och Andreas som får åka ut själva idag för jag har blivit förkyld. Jag hoppas verkligen att Anke kan få sin Hälleflundra idag. Han har tappat flera stycken under veckan. Senast när han var ute på flundra fisket hade han en som lyckades dra av hela gigg-kroppen från gigg-skallen. Vädret är ganska hyfsat även idag, 7 m/s och sol. Ha de.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar